- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Biltur til og i Paris


af Søren Clauding - maj 2014


I bil til Paris

 

Alle veje fører til Rom. Men det var dengang. Nu til dags er der endnu flere veje, der fører til Paris. Fly er en oplagt mulighed, bus og togture ligeså, men de har alle den begrænsning, at man skal tilpasse sig en fartplan og også bagagemængden er begrænset.

 

På en biltur kører man i sit eget tempo, man kan improvisere undervejs, og efter power-shopping i Byernes By, vil bagagekapaciteten på hjemturen som hovedregel være større end den, flyselskaberne stiller til rådighed. Og ofte vil det også være langt mere økonomisk attraktivt, at tage bilen.

 

Når man har forladt dansk jord, er afstanden til Paris ca. 1050 kilometer, men det er ikke ligegyldigt, hvilken vej, man kører.

 

Tag færgen...

Kommer man fra Sjælland og Storkøbenhavn vil det som regel kunne betale sig at tage Scandlines færgen fra Rødby til Puttgarden. En overgang var det billigere, at køre over Storebæltsbroen, men med en smule planlægning (og OK, så ramler man ind i samme problemstilling med fast afgangstid, indrømmet) koster en billet over Østersøen 299 kroner for en bil inkl. 5 passagerer.

 


Vi kørte turen til Paris i april 2014 i en BMW X5 med 258-hestes dieselmotor. Dens brændstofforbrug gjorde det billigere at tage færgen, og samtidig har man en afslappet start - og senere hjemkomst - f.eks. i færgens cafeteria, hvor standarden er løftet gevaldigt over de senere år. Deres buffet kan absolut anbefales. Fra Puttgarden kører man ad motorvej til Hamburg.


   


Over Hamburg

Kommer man fra Fyn og Jylland kører man naturligvis blot over grænsen og rammer motorvejen til Hamburg.

 

Fra Hamburg tager man autobahn A1 og bliver på den til Köln Westkreuz. Herfra kører man ad A4 mod Achen og drejer ned ad A44 umiddelbart inden Achen. Herefter kører man ind i Belgien, passerer Liège og holder kursen forbi Mons, Valenciennes og siden mod Paris ad A1.

 

Udgifter

På bilturen skal man regne med følgende udgifter t/r:

Evt. Færge: Min. kr. 600.

Motorvejsafgift i Frankrig: kr. 200.

Brændstof (2400 km, 15 km/l): kr. 2000.

Parkering i Paris: 100-200 kroner i døgnet.

 

Bilkørsel i Paris

Mange danskere er skræmte på forhånd over den parisiske biltrafik. I praksis er det ikke så slemt. Vi har produceret en lille video, hvor vi kører fra Montparnasse til Châtelet. Lydoptagelsen fra køreturen fejlede, så kommentarerne er indtalt efterfølgende (en lidt anderledes oplevelse uden trafiklys...). Man bør læne sig tilbage i stolen og holde øje med det, der sker i trafikken, ligesom i virkeligheden. Undervejs lidt fif om det, man skal være opmærksom på. God fornøjelse...


Vi kørte turen til Paris i april 2014 i en BMW X5 - læs testen hér >>>


Det er ikke umuligt at finde parkeringsplads i Parisergaderne, og byen har et utal af parkeringshuse. Parkerer man i gaderne, skal man købe et parkeringskort, som sælges i Tobaks-butikkerne (et levn fra tidligere tiders storrygning - nu skal tobaksbutikkerne have andet at tjene penge på).

 

I P-husene kan der som hovedregel betales med kreditkort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>