- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Côte d’Azur - Château Le Cagnard:

Solen i Provence - på toppen af Cagnes-sur-mer


Af Søren Clauding – april 2015


Fotos fra Haut-de-Cagne >>>


Haut de Cagne og Château Le Cagnard

 

Chateau Le Cagnard - Interview med direktør Frida Ivarsson


På toppen af Cagnes-sur-mer, et kvarters kørsel mod vest fra Nice Côte d’Azur lufthavnen, luftporten til den franske Riviera, ligger Château Le Cagnard. Bygget ind som en beboelig del af den fæstningsmur, som i århundrede har beskyttet Grimaldi familiens borg, opført på det lille bjerg, Haut de Cagnes, som netop betyder ”Toppen af Cagnes”.

 

Château Le Cagnard var oprindelig stedet, hvor vagtposterne, der skulle beskytte borgen, opholdt sig. I dag kan man opleve en reminiscens fra fordums tiders anvendelse. For receptionen og foyeren på hotellet er placeret i den ydre del af tunnelen, hvorigennem soldaterne hurtigt kunne færdes mellem borgen og Châteauet, når der var behov for det.

 

Les Hauts de Cagnes er i sig selv en lille landsby, som indenfor fæstningsmurene omgiver borgen, voldsomt kuperet, med små hyggelige gader og så er landsbyen beboet. Omdrejningspunktet er borgen, som blev opført i 1309 af Rainier Grimaldi, en af den nuværende fyrste Albert II af Monaco’s forgængere. I dag er borgen overdraget til byen Cagnes-sur-mer og indrettet som museum.

 

Château Le Cagnard er godt 100 år gammel

Château Le Cagnard har ikke som hotel en lige så lang historie. For godt og vel 100 år siden blev bebyggelsen omdannet til et ”Auberge”, og udviklede sig gennem det forrige århundrede til nærmest at opnå kult-status, et sted, som alverdens kunstnere måtte besøge. Alle fra Picasso til Greta Garbo, ja selv Rolling Stones har boet på hotellet.

 

Men hotellet var ikke løbende blevet vedligeholdt og det gik stille og roligt nedad bakke for det unikke Château. Indtil den svenske Ivarsson familie i 2011 overtog Le Cagnard og under ledelse af Frida Ivarsson total renoverede stedet og bragte det op på det høje niveau, som gæsterne i dag kan opleve, hvis de er så heldige, at sikre sig et af de 28 værelser og suiter, som kan lejes året rundt på helt normale hotel-vilkår.

 

Billederne her på siden fortæller deres egen historie. Og oplevelsen er ligeså individuel som værelserne på hotellet. En del af dem ligger i hovedbebyggelsen, næsten alle har en strålende udsigt udover Cagnes-sur-mer og Middelhavet. Men fælles for dem alle er stilen, og den nænsomhed, hvormed de er renoveret og hvormed de bibeholder den charme, som naturligt omgiver sådan et sted.

 

Alle værelser, selv de allerbilligste (til 150 Euro/nat i lavsæsonen – men kun 190 Euro i højsæsonen) er store og indeholder moderne bekvemmeligheder som minibar, espressomaskine, pengeskab osv.

 

Sengene er store, måske for mange en anelse bløde, der er lyst, rent og alt er velfungerende.

 

Restauranten

Det samme gælder også hotellets unikke restaurant. I efteråret 2014 blev den Michelin-stjerne anerkendte chefkok, Didier Asniès hyret med det formål, at udvikle restauranten til samme niveau som den berømte Chevre d’Or i Eze Villages (mellem Nice og Monaco). Vi prøvesmagte hans færdigheder og der er ikke langt igen, før det niveau er opnået. Fremragende, ganske enkelt. Og så skifter man i øvrigt menuen hver uge…

 

Restauranten er placeret direkte på kanten af det lille bjerg med en fabelagtig udsigt over Middelhavet og den udmærker sig bl.a. ved, at loftet kan skydes væk, når man f.eks. på varme sommeraftner vil nyde såvel den friske luft som udsigten til den blinkende stjernehimmel.

 

 

 

 

 

Praktikken

En smule praktik skal man imidlertid forholde sig til, inden man vælger Château Le Cagnard som sit næste overnatningssted i Nice og omegn: gaderne er så smalle, at det kun er små biler, der kan køre igennem dem. Trappesten, skrå husmure, skarpe hjørner er blandt de udfordringer, der møder selv en dreven bilist. Vi fik kantet os igennem i en Renault Captur udlejningsbil, og den var lige på kanten, og når man kommer frem, er der med stor sandsynlighed ingen parkeringsplads.

 

Løsningen er: Sæt bilen på en af de nærliggende parkeringspladser for foden af bjerget, hvoraf flere er gratis, tag den gratis shuttlebus, som kører hvert kvarter gennem Le Haut de Cannes ”hovedstrøg” og træk kufferten det sidste stykke. Eller ring ganske enkelt til receptionen og fortæl, hvor man er (de taler et udmærket engelsk) – så bliver man helt gratis afhentet i en lille Opel Agila, der er så smal, at den lettere kan komme gennem de snævre gader.

 

 

Karakteren 4

Château Le Cagnard er et 4-stjernet hotel. Det vil næppe kunne opnå fem stjerner, fordi adgangsforholdende er så udfordrende, ordentlige elevatorer er en mangelvare, der er ingen swimmingpool (men et spa-område er dog under konstruktion). Vi giver det også 4, fordi der stort set ikke kan sættes en finger på det, der er. Alt er velfungerende, pænt, ordentligt, og som gæst oplever man et charmerende og fascinerende mix mellem at bo på et museum, der er indpakket i moderne klæder.

 

Hotel et Restaurant Château Le Cagnard

Les Hauts de Cagnes

54 rue Sours Barri

06800 Cagnes-sur-mer

Cöte d’Azur

Frankrig

Telefon, hotel: +33 4 93 20 73 22

Telefon, restaurant: +33 4 93 20 73 21

contact@lecagnard.com

 

Link til Château Le Cagnard


   

Udsigt mod nordvest til nogle af hotellets værelser - Foyeen, en del af tunellen - Hotellets hovedindgang

 

Restauranten er den eneste af sin slags, hvor taget kan skydes væk, når vejret er til det.

 

Der findes kunst overalt i respekt for de mange kunstnere, der i tidens løb har ladet sig inspirere på Château Le Cagnard. Dekorationen i restauranten var under vores besøg malerier skabt af en lokal kunstner. Maden er en kunst i sig selv: Cagnard Classique Pigeon med Asperges Vertes og Oignons Nouveaux.

 

 

Juniorsuite "Derain" med udestue på klippekanten.

 

   

Værelserne har kunstnernavne. Th.: Moderne, åbne toiletforhold. Halvkøligt, fordi varmen ikke bliver i brusekabinen. Ikke alle værelser har badekar.

 

 

Værelserne er dekoreret af malerier - kopier af i dette tilfælde et André Derain - malet direkte på væggen.

 

På Château Le Cagnard har man sans for det dekorative: Fra venstre: Den indvendige dekoration i "verdens mindste elevator. En original kanonkugle vidner om nødvendigheden af en fæstningsmur. Værelsesnøgle.

 

Udsigten mod syd fra "Derain" juniosuiten.


Fotos fra Haut-de-Cagne >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>