- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

New York: The Wall Street Inn:

 

En ren oase i New Yorks sikreste distrikt

 

 


Af Søren Clauding – august 2014


  Introduktion til The Wall Street Inn

 

Man hører det overalt: Hotelværelser i New York er dyre, små og snavsede. ”Men det er jo New York, sådan er det i New York, hvis ikke man vil ryste op med regulære formuer for at overnatte på de fashionable fem-stjernede hoteller”. Vi har prøvet det på egen krop – men ved også, at sådan behøver det ikke at være.

 

The Wall Street Inn, på hjørnet af St. Williams Street og Mill Lane, dokumenter det modsatte. Pakket ind mellem skyskrabere, med Wall Street Station blot 200 meter væk, indkapslet i en historisk bygning fra 1920’erne, i den lille del af det autentiske New York, er der tale om en regulær perle af den slags, man skal vide eksisterer. For det er ikke umiddelbart logisk, at indlogere sig i Wall Street, med mindre man har en forretningsmæssig grund til at være tæt ved New York børsen, nationalbanken og de andre finansielle institutioner. Det lyder ikke særlig eksotisk.

 

Om skyskraberne er eksotiske må det være op til en selv at vurdere. Men det er pudsigt at opleve The Wall Street Inn som en beskeden, men pæn og velholdt 7-etagers bygning, når The Exchange Place ligger 50 meter derfra. Og i baggaden, Stone Street, føler man sig hensat til en mellemting mellem en tysk biergarden og en irsk pub – Hannover Square ligger da også lige om hjørnet, og tyskerne var også blandt de første beboere i New York. I solrigt vejr smider New Yorkerne slipset og stilletterne, spiser frokost, drikker en øl efter arbejdstid og sætter deres hektiske finans-job på stand-by. Om det larmer? Tja, nogen støj er der i Stone Street. Men blot et par etager oppe i The Wall Street Inn hører man ikke støjen, selv ikke hvis man har værelse mod den festlige gade.

 

Store, rene værelser

Til gengæld kan man i ro og mag slappe af i store værelser, typisk med to Queen Size senge, et pænt badeværelse, det hele i måske lidt gammeldags stil. Men inventaret er aldrig rigtig gammelt, for hotellet har en renoveringsplan, hvor der efter rotationsprincippet hele tiden gøres i stand og renoveres så de i alt 46 værelser fremstår pæne og velholdte. Og så er der altid pænt og rent, for personalet arbejder ikke blot på The Wall Street Inn, fordi de skal tjene penge. Stedet er en del af deres liv, et sted hvor også de kan føle sig hjemme, midt i den berømte storby. De er stolte, når gæsterne befinder sig godt.


Værelserne er rummelige, ikke top moderne med velfungerende og frem for alt rene.


Værelsesprisen inkluderer morgenmad, men her skal man ikke have for store forventninger om en rig buffet. Der er brød, croissanter, smør, nogle små kager, cerials, kaffe, the, juice og mælk og så er det stort set det. Til gengæld kan det meste af det indtages døgnet rundt – og ærlig talt: Det er rart efter en opslidende bytur at falde ned i en af sofaerne, drikke en kop kaffe og spise lidt mundgodt som en del af hotellets service. Så gør det ikke så meget at morgenmaden er beskeden – mad er der nok af i New York.

 

Hotellet er et familiehotel, og til daglig er det Bozhidar Bachvarov (billedet), der varetager driftsansvaret. Han er født i Bulgarien og har studeret hoteldrift på universitetet i New York, få miles oppe i byen, og efter at grundlæggeren, en polak, som har levet det meste af sit liv i New York, blev for gammel (han er siden død, men hotellet ejes af efterkommerne), har Bachvarov stået for den daglige drift.

 

Fornuftige priser og mange fordele

Priserne er moderate – afhængig af sæson – omkring 250 dollars ekskl. ca. 15 procent i skat og det kan udmærket svare sig at kontakte hotellet direkte og bede om et fornuftigt tilbud. Konkurrencen om hotel-kunderne er nemlig ikke blevet mindre i årene efter krisen.

 

Måske er det ikke så eksotisk at bo i Wall Street. Men det har en række fordele, udover oplevelsen af den oprindelige del af New York – den, der tilbage i 1626 af hollænderne blev købt af indianerne for efter sigende 24 dollars. Sikkerheden er høj, fordi der er meget politi i gaderne. Der er en række Metro-linjer inden for få hundrede meter, der når f.eks. Times Square på et kvarters tid.

 

Man er få minutters gang fra færgerne til Frihedsgudinden og Elis Island, gratisfornøjelsen i form af Staten Island Ferry, der sikrer at man bliver New York-ifiseret på bare en enkelt sejltur (en herlig måde at falde til ro efter en lang flyvetur), 10 minutter fra Brooklyn Bridge, i gå-afstand til Tribeca og rekreationsområdet omkring Battery Park.


Staten Island færgen er en gratis oplevelse og i Stone Street bag hotellet er der liv og glade dage.  


Plads til forbedringer

Mere fralægningsplads på badeværelset er ønskeligt. Vinduerne kan ikke åbnes, men det er ret almindeligt i storbyer i USA. Aircondition anlægget er imidlertid velfungerende og støjsvagt.

 

4 stjerner+

The Wall Street Inn er mindst 4 stjerner værd ud af 6...

 

The Wall Street Inn

9 South William Street

New York, NY 10004

+1 877.747.1500

 

manager@thewallstreetinn.com

 

Link til The Wall Street Inn


        

 

 Indretningen er ikke fancy og moderne, men hyggelig og pæn og betjeningen venlig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>