- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hotellet med hovedbygningen til venstre og anexet til højre ligger lige indenfor byporten på Le Mont Saint Michel.
Hôtel La Mère Poulard: Den autentiske oplevelse af Le Mont Saint Michel
Af Søren Clauding - august 2019
Læs om Le Mont Saint Michel hér >>>
Én ting er, at besøge og opleve Le Mont Saint Michel, den eventyrlige klippeø på kanten mellem Bretgane og Normandiet. Et andet er at bo på øen under besøget. Og den allermest autentiske oplevelse får man, hvis man vælger at overnatte på Hotel La Mère Poulard, som er øens første hotel med en historie, der kan føres tilbage til grundlæggelsen i 1888.

Hotellet er beliggende få meter fra indgangsportalen, lige ved hængebroen, til Le Mont Saint Michel og dermed slipper man som gæst for, at bære sin bagage mere end højest nødvendigt. Over årene er det fortsat lille hotel dog vokset og består i dag af en hovedbygning, som i stueetagen og på førstesalen også inkluderer restaurant og morgenmadsrestaurant, samt et anex, som ikke mindst udmærker sig ved, at man slipper for menneske-støjen på “hovedgaden”. Til gengæld sørger de utallige måger og mågepar for, at man ikke føler sig isoleret. De har en høj underholdningsværdi, hvis man er til det…

Hotellet har i alt 27 værelser i prisklassen omkring 240 Euro pr. overnatning, naturligvis afhængig af årstider, sæsoner etc. La Mère Poulard har officielt 3 stjerner og er også et Michelin-anerkendt sted, men det er 3 ret specielle stjerner, for i sagens natur er swimmingpool ikke en del af tilbuddet og elevator heller ikke. Beliggenheden og det autentiske tæller imidlertid højt.

Over årene er hotellet blevet slidt, men det er nænsomt restaureret, inden for rammerne af de begrænsninger, en fredet bygning er underlagt, så man fortsat fornemmer lidt af den atmosfære, som vi gætter på har været et kendetegn i de snart 150 år, det har eksisteret. Værelserne er pæne, der er de nødvendige faciliteter, inklusive badekar, gode senge, siddepladser, renligheden er OK - og så er der den enestående udsigt.

Vælger man, at blive på øen i flere dage, er der også tid til at gå på opdagelse i de små kringlede gader, som flankerer hovedstrøget, der fører op til klostret. Vil man gerne fri af turiststrømmen, for i højsæsonen med 3 millioner årlige gæster er der mange turister, rigtig mange, er der en lille smutvej: Gå ud gennem hovedporten, tværs over den store plads for enden af broen til fastlandet, og smut ind gennem porten mod vest. Hérfra finder man også den korteste afstand til klosterindgangen. Mindre stejl, færre trapper og fremfor alt færre turister og ikke en eneste souvenirbod eller spisested…

Gennem smuthullet til venstre (porten med røde genstande i midten, kan man tage en mindre turistet og også mere direkte vej op til klostret og kirken. Blllederne nedenfor viser øens eneste elevator, men det er nok nogle år siden, den har været i brug og det vil nok også være svært at finde tilstrækkelig mange mandekræfter til at drive den...

Er man dårligt gående, er et besøg på Le Mont Saint Michel ikke den bedste idé og der findes ingen hjælpemidler på stedet og omvendt uendeligt mange trapper. Men giver man sig tid og tager trappetrinene som de kommer, er et besøg på det enestående sted et “must”. Og bor man på La Mère Poulard er man allerede nået et godt stykke af vejen.

Link til Hôtel Le Mère Poulard >>>


Link til brochure i pdf format >>>

Ærkeenglen Michael forsvarer Le Mont Saint Michel i gylden harnisk på toppen af kirketårnet, mens de utallige måger på og omkring øen står for en stor del af underholdningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>