- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Seine: Pont Royal.


Byernes By i enhver forstand: Tema-ture i Paris


Af Søren Clauding – maj 2014


Tema ture i Paris, Interview med Christine Aby, Atout France


Ligeså alsidig og mangesidig Paris er, ligeså mange måder findes der, hvorpå man kan give sig i kast med Byernes By. En af måderne er, at opleve byen med Aase Nørrungs bog ”Paris til fods” i hånden (læs om Paris til fods hér >>>), en anden er, at benytte sig af det franske turistkontors omfattende webside. Eksempelvis har man for nylig søsat et forslag til 12 gåture i Paris baseret på 12 forskellige temaer.

Link til de 12 gåture i Paris >>>

 

Temaerne er:

 

Det mytiske Paris

Turen lægger vejen forbi Triumfbuen, verdens smukkeste boulevard Avenue des Champs-Élysées, den unikke udstillingsbygning Grand Palais, Place de la Concorde, Tuilleri-haverne og ikke mindst det berømte kongeslot og museum, Louvre.

Avenue Champs-Élysées, Louvre og Tuillerierne. Verdens mest berømte kvinde, Mona Lisa, bag armerede glasruder.

 

Det monumentale Paris

Området omkring Eiffeltårnet, Trocadéro pladsen overfår Eiffeltårnet med Marine-museet, ”Invalides”, som blev opført af Louis XIV som bolig for datidens invaliderede og pensionerede krigsveteraner, Pont Alexandre III og naturligvis selve Eiffeltårnet, det 334 meter høje berømte Pariser-vartegn der på en klar dag kan ses 80 kilometer væk.

Eiffeltårnet og Pont Alexandre III.

 

Trocadero set fra Eiffeltårnet.

 

Gåtur langs Seinen

En enestående vandring langs floden, der deler Paris i højre og venstre bred, hvor man oplever alt fra Port de l’Arsenal, boghandlerne, der sælger antikvariske bøger fra deres bogkasser og de ikke færre end 37 broer, der krydser en af verdens mest berømte floder. Det er tilladt at gøre ophold undervejs.

 

Landsbyen Paris

Gåtur i det gamle kunstnerkvarter Montmartre, omkring den hvide kirke Sacré-Coeur – den næstmest besøgte seværdighed i Paris – Place du Tertre, hvor kunstnere masseproducerer malerier i deres forsøg på at opretholde livet, i Batignolles med sine markeder og atmosfære som i en rigtig landsby.

   

Place de Tertre, Sacré-Coeur.

 

Det tidløse Paris

Den pompøse domkirke, Notre-Dame, der er blevet smukt renoveret og pudset op, latinerkvarterets forrygende folkeliv og utal af restauranter, en tur gennem det historiske hjerte af Paris.

 

Det trendy Paris

Place de Vosges (tidligere kendt som Place Royale), det spektakulære museum Centre Pompidou bygget i glas og stål, rådhuset Hôtel-de-Ville de Paris, Picasso-museet, Forum des Halles som engang lagde grund til de berømte markedshaller, og et utal af andre besøgsværdige museer.

 

Folkets Paris

Place de la République, Bastille-pladsen, krydret med besøg på markedspladsen, Marché d’Aligre, Den klassiske Operas nye ”filial”, Opéra Bastille, tobaksmuseet og det ustandselig kulturskifte undervejs.

 

Kunstnernes Paris

Her kommer man forbi Den gamle jernbanestation, Gare d’Orsay, der i dag er museum, det historiske og næsten idylliske område, Saint Germain des Prés, det franske museum, penge-museet (med 2000 mønter, medaljer osv.), Odéon teatret lige ved siden af en af de mest berømte Parisiske åndehuller, Jardin de Luxembourg, hvor tusindevis af havestole tiltrækker parisere, så snart solen står på himlen, og paladset, der huser det franske senat, det imponerende Tour Montparnasse og meget, meget mere.

Musee d'Orsay.

 

Jardin de Luxembourg.

 

Det kosmopolitiske Paris

Belleville, Pyrénées, La Villette, Les Buttes-Chaumont, Ménilmontant, la Seine Saint-Denis: Paris er kosmopolitisk.

 

Det chicke Paris

Vejen går forbi Yves Saint-Laurents fine hus, vin-museet, vædeløbsbanerne Auteuil og Longchamp. Bologneskoven er kendt for sin mangeartede tilgang til livets fornøjelser fra åbenlys prostitution til konditor-kongen Gaston Lenotres 5-Michelin-stjernede restaurant Le Pré Catalan. Tennis-komplekset Roland-Garros og det rolige området omkring Saint-Cloud.

 

Det glamourøse Paris

Pariser-operaen, Palais-Royal, Madeleine kirken, de store boulevarder, Paris og Le Belle Epoque.

Pariser Operaen.

 

Det uopdagede Paris.

Guidede ture i Citroën 2CV, Cité de la Mode et du Design med herlig udsigt til de store kontorbygninger og Gare de Lyons historiske tårnur, Bercy Villages, som man skal vide ligger der for at finde det, den botaniske have og Château de Vincennes.

Citroën 2CV - Gare de Lyons - Cité de la Mode et du Design.

 

Cité de la Mode er du Design.


Værdifulde links til Paris-besøg:

 

http://en.parisinfo.com

 

Frankrigs turistråd

 

Guidet tur i Citroën 2CV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>