- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Golden Gate Bridge er ofte skjult i tåge - det melder turistbrochurerne ikke noget om og det tager lidt af glansen af den gyldne bro.


San Francisco - kort fortalt


af Søren Clauding - februar 2015


San Fransisco Del 1

 

San Fransisco Del 2


Læs også: San Francisco - Elsk den eller giv den i det mindste en chance >>>


Butikskvartererne er koncentreret omkring Market Street fra Civic kvarteret og Powell til den østlige ende af Market Street og inkluderer eksklusive butikker fra de store modehuse.

 

Foruden kabelsporvogne og den obligatoriske sejltur med turbåde på San Francisco Bugten, eventuelt ud til det nedlagte berygtede fængsel på øen Alcatraz, hen under Golden Gate Bridge, så man kan forsøge skimte toppen af pylonerne, er det også umagen værd at tage bussen ud til Golden Gate Park, hvor der er flere museer. Parken er stor, ikke udpræget velholdt, men en anderledes oplevelse tæt på byens pulserende hverdag.


Den mest berømte linje med kabel-sporvognene går fra Market Street til Fishermans Wharf. Undervejs passeres adskillige af de kantede bakkeforløb, der tilgodeser de kabeldrevne køretøjer.

 

Ved endestationen kører kabelsporvognene ud på en drejeskive og så er det vognstyreren og konduktørens opgave ved håndkraft at vende vognen. Nedenfor til højre: det berygtede fængsel på øen Alcatraz.


Livsholdningen er yderst fri. Historier fra den såkaldte hippie tid, et særligt kvarter, hvor homoseksuelle er i overtal (i den anden ende af Market Street) er med til at gøre byen farverig og multikulturel. Det samme er husene i de ældre bydele, der har fået lov til at overleve naturkatastroferne, der i øvrigt er en stadig trussel på de kanter.

 

Men det lever man med…


Skyskrabere er der masser af i bymidten, hvor lavthængende skyer til tider skjuler toppen. Hybridbiler som Toyota Prius findes overalt i det miljøbevidste Californien.

 

 

På det store California Academy of Science - et moderne naturvidenskabeligt museum og forskningscenter i den store Golden Gate Park underviser eleverne publikum, ung som gammel. Sulten kan man stillet med "national-retten" Clam Chowder i en Bread Bowl.


Her kan man bo:

Der findes mange hoteller i bymidten. De fleste er temmelig dyre. Vi valgte at bo på Hilton Double Tree i Berkely, som er en middelstor forstad beliggende på Oakland, nogle kilometer fra den imponerende Bay Bridge.

 

Hotellet er OK, prisniveauet mere rimeligt i sammenligning med downtown San Francisco og det tager mindre end en time at transportere sig til San Francisco Centrum. Bestiller man værelse med udsigt, skal man dog være klar over, at udsigten nydes fra ”verdens mindste altaner” og det, man kan se, er lystbådehavnen. I klart vejr kan man også skimte Golden Gate Bridge. I klart vejr, altså, så den oplevelse har vi til gode.

 

Vi havde en uacceptabel oplevelse med en rengøringsdame, der bl.a. mente, at vores bagage skulle bruges til at fralægge fedtede karklude (hvorpå hun glemte dem – derfor opdagede vi det), ledelsen er informeret, og beklagede hændelsen, men vores tiltro til de radikale ændringer er moderate. Vandtrykket var også moderat, men værelserne er alle store og rummelige. Renligheden er rimelig.


San Francisco Baybridge forbinder bymidten med forstaden Berkely i Oakland. På billedet til venstre ser man den nye motorvejsbro og lige bag den ser man den gamle, der er under nedrivning. Til højre Hilton Double Tree hotellet i Berkely.


Turen ad Highway One på små 700 kilometer mellem Los Angeles og San Francosco er en af de smukkeste vej strækninger i USA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>