- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vadstrup 1771 - klik på billedet og se det større


Samsø byder på fremragende mad og fremragende spisesteder


af Søren Clauding - september 2013


Samsøs kolossale udbud af egenproducerede råvarer lægger op til at man selv kokkererer, når man er på besøg på øen. Heldigvis anvender øens mange spisesteder også gerne råvarer af egen produktion. Derfor kan besøget nemt blive et eldorado af kulinariske oplevelser. De fleste steder er priserne også rimelige - langt fra det storby-gennemsnit, der jager turisterne fra Danmark.


Vi har besøgt og kan anbefale:


Vadstrup 1771 - gourmet kro i smukke omgivelser

Hvis man kan leve uden havudsigt byder Vadstrup 1771 - en original kro fra 1771, som navnet antyder - på fornem gourmet gastronomi, der langt overstiger kroens egen beskedne café-betegnelse. Vi prøvede tre meget forskellige retter og har kun ros til overs for såvel mad som betjening.

 

Vadstrup 1771 har også fine værelser til meget rimelige priser med udsigt til den smukke have, der strækker sig ud til åbne marker. Kroen er et besøg værd, uanset man skal overnatte eller alene ønsker at spise. På kroen er også et lille galleri, som man kan underholde sig med, mens man venter på maden, der selvfølgelig er frisk tilberedt.

 

Adresse: Vadstrup 4 (mellem Onsbjerg og Torup). Telefon: 86 59 17 71. E-mail: info@vadstrup1771.dk

Link til kroens webside >>>

   

 


 

Restaurant Skipperly i Ballen Havn med udsigt til Kattegat

Med udsigt over Ballen Lystbådehavn og ikke langt fra det sted, hvor SamsøFærgen fra Kalundborg om et års tid iflg. planen vil sætte turister i land på Samsø, ligger Restaurant Skipperly. Kroen oser af gammeldags ø-stemning og kulinariske danske og lokale retter. Vi prøvede deres velassorterede sildebord - det kan kun anbefales og gerne lokal øl og snaps, så sildene har noget at svømme i.

 

Adresse: Havnevej 9, Ballen. Telefon: 86 59 10 18. E-mail: skipperly@skipperly.dk

Link til kroens webside >>>

 


 

Smokehouse Langør - hvis man ikke lige ved det...

Smokehouse i Langør miniature havn er et af de steder, hvor lokal kendskab er vigtigt. Det ligner en grillbar med terrasse i aftensolen. Men lad ikke skindet bedrage. Smokehouse er et røgeri, hvor man producerer fremragende røgvarer, en forrygende hummeruppe og alt hvad hjertet ellers kan begære med oprindelse i havet. Retterne serveres næsten gastronomisk - indenfor i mini-restauranten, når vejret ikke tillader at man sidder ude, men ellers med et romantisk view over den smukke havn. Læg mærke til, at Smokehouse ikke har åben hele året rundt.

 

Adresse: Langør 25, Langør Havn. Telefon: 30 28 23 96. Ingen webside, men besøg Facebook siden hér >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>