- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C_42 på Avenue des Champs-Èlysées


Noget for ethvert køn: Parfume og biler i rå mængder

Af Søren Clauding – maj 2014


Parfume museum og Biler på Champs-Élysées


Parisisk parfume og franske biler er uomtvistelige ingredienser i et Pariser besøg. I en sådan grad, at en af de ældste Parfume-producenter, Fragonard, har etableret sig med eget parfume museum.

 

Og midt på verdens smukkeste boulevarder, Avenue des Champs-Élysée, har Citroën netop renoveret og genåbnet sit pompøse og unikke bilhus, C_42, som mindst er ligeså meget museum som Fragonards Musée du Parfum på rue Scribe tæt ved Operaen.

 

Ingen filantropi

Der er gratis adgang til Fragonards museum. Det er et spændende afbræk i bylivet at bevæge sig indenfor i den ubeskrivelige blanding af dufte og studere deres tilblivelse såvel som de flacon’er, som de opbevares i – og som der lægges mindst ligeså meget energi i at udvikle som duftene selv.

 

Selvom besøget er gratis er det dog ikke ren filantropi. Udgangen fører direkte ned i et af de to større udsalg, hvor enhver japansk turist pr. automatik styrer direkte hen til disken og beriger sig med vestlige, eksotiske dufte og uanede mængder. Det er givetvis en ganske god forretning.

 

 

 

Psykedelisk spejlmiljø

Det er det formentlig også for Citroën, når de udstiller en række ekstreme køretøjer af forskellig art i et psykedelisk spejlmiljø på en 5-etagers opsats. For målet er vel et eller andet sted at få kørt nogle nye biler ud af forhandlernes udstillingsvinduer.

 

I C_42 kan man fortiden ikke mindst beskue årets udfordre i Verdensmesterskabet for standardvogne, en ægte WTCC racerbil, som køres af selveste den 9-dobbelte rallyverdensmester (i Citroën, naturligvis) Sebastien Loeb.

 

Hér betales der heller ikke entré, og vælger man at tage turen helt til tops, venter der en flot udsigt over verdens smukkeste boulevard.


Links til de nævnte entréløse oplevelser i Paris:

 

Musée du Parfum >>>

 

C_42 på Avenue des Champs-Èlysées (på dansk) >>>

 


 

Et beskedent udvalgt af Fragonards parfumer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>