- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Time Square er det hektiske samlingspunkt midt på Manhattan.


New York: Det SKAL man opleve:

Museer og Broadway Shows


af Søren Clauding - august 2014


I New York finder man nogle af verdens største, kostbareste og mest beundringsværdige kunst- og fortidsgenstande, tilgængelige for offentligheden på de store museer. I flæng kan man nævne det naturhistoriske museum, placeret på den vestlige side af Central Park, lige op til parken. Hvis man efter at have brugt en halv dag på naturhistorie kan man passende tage en sandwich med på turen gennem parken, spise den på en bænk og fortsætte om eftermiddagen på f.eks. The Met (The Metropolitan Museum of Art) eller Guggenheim museet. Lige syd for Central Park finder man MoMA (The Museum of Modern Art). Og egentlig kan det udmærket være planen over flere dage, for der er så meget at se på. Men indrømmet: Økonomisk er det mere holdbart at tage ét museum om dagen. Det er også rigeligt med indtryk.

 

American Museum of National History

Det amerikanske naturhistorie museum sætter nye standarder for hvordan naturhistorien skal præsenteres. Museums komplekset inkluderer et stor Planetarium, som anvender ultra moderne teknologi til at synliggøre eksempelvis universets mysterier. Man kan se skeletter af dinosaurer og andre forhistoriske dyr af alle arter, og livet i de store oceaner indgår også i oplevelsen udover de traditionelle udstoppede dyr af enhver slags (link til American Museum of Natural History).

 

The Metropolitan Museum of Art

Museet er New Yorks mest besøgte seværdighed og byder på samlinger af det bedste fra 5000 års menneskelig kreativitet, skulpturer, malerier, kunst fra hele verden. Der er stribevis af aktiviteter året rundt, utallige midlertidige udstillinger, en hel verden i sig selv (link til The Met).

 

Guggenheim Museum

Museet er i sig selv et kunstværk, opført som en indvendig spiral i en spektakulær bygning. Museets samlinger inkluderer værker af Van Gogh, Picasso, Kandinsky og Chagall (link til Guggenheim Museum).

 

Museum of Modern Art

På MoMA finder man dansk designede interiørmøbler i foyeen. Ellers handler det mest om moderne kunst lige fra Vincent Van Goghs Stjernenat til Andy Warhols  gyldne udgave af Marilyn Monroe. Museet har både en fast samling som midlertidige udstillinger (link til MoMA). Museet har den fordel, at det ligger tættere på det centrale New York i den nordlige ende af Theater District, tæt ved Broadway.

 

Broadway Shows

Selvom New York er kendt som byen, der aldrig sover, er der ind imellem brug for at hvile ud. Og ved samme lejlighed naturligvis få endnu en af de uendelig mange oplevelser, byen byder på. Her står de mange Broadway shows øverst på listen og et besøg i New York bør indeholde mindst ét show.

 

Men efter ét får man lyst til ét til, for niveauet er så højt, at det ikke kan sammenlignes med shows andre steder i verden, jo, det skulle da lige være nogle få i London og så de shows, naturligvis, der turnerer rundt i USA og f.eks. mellemlander i Las Vegas. Men så kan det hurtigt blive en kostbar affære.

 

Løsningen hedder tkts. Hér sælger man billetter til de allerfleste Broadway shows, og også andre shows som f.eks. de meget populære rytmiske Stump-forestillinger TIL HALV PRIS! Men: Man skal stå i kø, typisk 45 minutter, afhængig af tid på ugen og tid på året, og der er ingen garanti for billetterne. Men har man udset sig et par valgmuligheder kan man godt reservere en aften eller to til et New Yorker show, der er næsten garanti for at kunne købe billetterne og man får altid at vide, hvis det er billetter med begrænset udsyn, som f.eks. i siden af teatersalen eller delvis bag en sokkel.

 

TKTS har to udsalgssteder: Times Square og Front Street i Wall Street distriktet, lige syd for Brooklyn Bridge (se f.eks. dette link til tkts)

 

New York: Oplevelsernes by >>>

 

Det SKAL man opleve i New York>>>

 

Skyskrabere og New Yorks skyline >>>


På MoMA udstiller man bl.a. Picasso og Vincent van Gogh.


    

Det er et "must" at overvære mindst ét show i New York. Motown og Rocky kan varmt anbefales. Der er dog en stadig udskiftning af shows - f.eks har Chicago kunne opleves i 18 år. Wintergarden, der opfører musicalen "Rocky"  byder på alsidige tilskuerforhold. 

 

 

 

 

 

 


 

                                   En løve familie og et mammut skellet på Naturhistorisk museum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>