- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Citroën 2CV tur i Paris

– oplev byernes by fra en autentiske fransk ”gyngehest”


Af Søren Clauding – maj 2014


Citroën 2 CV Tour i Paris med Francis Griveau

 

Paris kan opleves til fods. Men storbyferier er opslidende for fodsålerne. Og hvad nu, hvis man ikke har tid nok? Naturligvis findes der forskellige alternativer som i alle storbyer. Bycyklerne er et system som fungerer udmærket og det er markant billigere end f.eks. de nye bycykler i København. Men husk så lige cykelhjelmen derhjemme fra, for cykler bilisterne og især motorcyklisterne i Paris er ikke specielt obs på cyklister i trafikken. Der findes masser af bus-selskaber og en sejltur på Seinen er obligatorisk.

 

Paris er ikke mindst et tilløbsstykke på grund af byens charme, måske mere end nogen anden storby i verden. Og mon ikke temmelig mange sætter lighedstegn mellem Paris og den legendariske Citroën 2CV. Et unikt køretøj, der som mange af Citroëns biler også dengang var langt forud for sin tid.

 

Sådan en kan man komme ud at køre i. Man slipper for selv at sidde bag rattet – og det er der nok en vis fornuft i, en 2CV har stiller sine helt egne fordringer hvad angår betjening – men man kan få oplevelsen som passager og det er formentlig også mere trygt, for begreber som forstærket karrosseri, airbags, ESP og ABS var ikke en del af den lille franske gyngehests byggeklodser.

 

Underholdene guider

Med rutineret chauffør bag rattet får man desuden en ekstra oplevelse med på vejen, for en 2CV-tur i Paris handler ikke kun om bilen, men også om det man ser. Og de guider, der eksempelvis kører 2CV for Paris Authentic er både vidende, gode Pariser-bilister og underholdere på flydende engelsk med udpræget fransk accent…

 

Man kan blive hentet på hotellet og blive bragt tilbage igen – eller ganske enkelt slutte turen dér hvor man vil, naturligvis indenfor Paris’ grænser. Der er total fleksibilitet med rutesammensætning, det aftaler man med føreren. Og selvom det koster i nabolaget af 90 Euro i timen, så er det samme pris, selvom man er de tre personer i bilen, som sådan en vuggende og i øvrigt yderst komfortabel 2CV.

 

Vi fik en køretur af Francis Griveau, og det navn er der god grund til at skrive sig bag øret, og ikke mindst oplyse, når man booker sin køretur. Lyt til indslaget fra turen rundt i Paris’ gader i en vaskeægte Citroën 2CV med en vaskeægte Pariser bag rattet…

 

Citroën 2 CV Tour i Paris med Francis Griveau

 

Reservation & information:

paris@parisauthentic.com

Tlf. +33 6 64 50 44 19


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>