- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Julemarkeder i Tyskland: Et tilløbsstykke for danskere


af Søren Clauding - december 2013


De tyske Julemarkeder oser af julestemning


De fleste danskere holder meget af julen. De tager det som en kærkommen anledning til at få nye og måske også nostalgiske oplevelser, de rejser gerne til udlandet og naturligt nok er især Nordtyskland meget besøgt i ugerne op til og lige efter jul.

 

I Tyskland er julen også særdeles betydningsfuld. Man har mange traditioner, der i bund og grund ikke er så meget forskellige fra de danske. Og selvom vi danskere mener, at have patent på ordet "hygge", lever begrebet i bedste velgående hos vores naboer i syd.

 

Og de forstå virkelig at gøre noget ud af tingene. Det ved enhver, der i december måned har besøgt de større tyske byer. Uanset om man blot har stukket næsen over på den anden side af grænsen og kikket indenfor i Flensburg, eller turen er gået længere mod syd. Ikke mindst en by som Eutin er et besøg værd og så er der jo julemarkedstraditioner i alle de større byer.

 

Hamburg, Berlin og Rostick

Hamburg centrum er på det nærmeste ét stort julemarked, i Berlin er der ikke færre end 60 af slagsen, ofte med forskellige temaer. Lübech er berømt for sit julemarked og det samme gælder Rostrock, det efter sigende huser Nordens største julemarked. Hele centrum i den historiske by ud til Østersøen er omdannet i julens tegn. Billederne hér på siden stammer netop fra julemarkedet i Rostock - Weinachtsmarkt, hedder det på tysk - og stemningen er ikke til at tage fejl af.

 

Transport dertil

Til de tyske julemarkeder kommer man på mange forskellige måder. Man kan køre i bil, og man kan tage en færge. Fra Øst-Danmark kommer man lettest til tysk julestemning over Rødby-Puttgarden eller Gedser Rostock, som i øvrigt har mange attraktive tilbud på billetterne. Og udgiften til at besøge Nordtyskland tjenes hurtigt ind igen, hvis man lægger vejen forbi et par supermarkeder, hvor prisniveauet traditionelt er markant lavere end i Danmark.

 

Als-færgen

En ofte overset juleoplevelse er, at tage Als-færgen fra Fyn i stedet for den ofte lidt dræbende motorvejstur over Lillebælt. Undervejs er der masser mulighed for at opleve jul i den danske provins, så stemningen er på plads, når man begiver sig ind i Tyskland.

 

Fra Jylland er motorvejen den mest oplagte mulighed. Der er motorvej hele vejen til Hamburg og videre til Berlin.

 

Fly og togtransport er selvsagt også en mulighed, men husk en indkøbsvogn med hjul på - ellers kan armene meget let blive meget lange.

 

Gode links til tysk julestemning:

http://www.rostocker-weihnachtsmarkt.de

http://www.hamburg.de/weihnachtsmarkt

http://www.visitberlin.de/de/erleben/winter-in-berlin

http://www.flensburg-tourismus.de/kultur-events/veranstaltungshighlights/weihnachtsmarkt-2013

http://www.luebecker-weihnachtsmarkt.de/weihnachtsmaerkte.html

 

Oversigt over de fleste tyske julemarkeder:

http://www.weihnachtsmarkt-deutschland.de


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>