- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Julen fejres i Tivoli for 20. gang

 - og haven har åbent til og med 31. december


Af Søren Clauding – december 2013


Jul i Tivoli


Det er 20 år siden Jul i Tivoli blev afholdt for første gang og siden har den unikke københavnske forlystelsespark inviteret indenfor til et eldorado af juletraditioner, oplevelser og stemning ud over alle grænser.

 

Det sker med bugnende boder, glitrende guirlander og gran i kilometervis, der forvandler Tivoli til eventyrlig juleland. I år har Tivoli fokus på hele lyssætningen i Haven, der byder på nye lysscenografier, ligesom der er premiere på nye forestillinger med bl.a. Far til Fire som musical i Koncertsalen. Mellem Jul og Nytår er der Fyrværkerifestival, og for første gang nogensinde er Tivoli åben selve Nytårsaften. Der er Jul i Tivoli frem til den 31. december med undtagelse af juleaften og 1. juledag.

 

Klassisk julestemning

Også i år oplever man en verden af nordisk jul side om side med russisk jul. De to temaområder favner alt fra den klassiske julestemning med mistelten, kræmmerhuse, røde julehjerter og rensdyr i folden - til jul fra Zarens tid med farverige løgkupler, Fabergé-æg og en mikro-udgave af den transsibiriske jernbane.

 

Fristende boder

Den tyske julemarkedstradition fandt indenfor i Tivoli lige fra begyndelsen. I år er der knap 50 boder, der snor sig rundt om i hele Tivoli, med fristelser både til det kreative hjerte, den kolde hånd og masser af julegodter til den søde tand. Tivolis gæster kan i år lade sig friste af nye boder, der blandt andet tæller Mini Donuts fra vores svenske naboer, økologiske luksuskrydderier fra eksotiske himmelstrøg, duftende brændte mandler, klassisk julepynt med nisser i alverdens afskygninger og nordisk kunsthåndværk med alt fra pileflet, smykker, naturvarer til filtsko.  

 

Farverig Fyrværkerifestival

Traditionen tro byder Tivoli på Fyrværkerifestival, og i år sker det med et Nordisk twist. Fra toppen af Koncertsalens tag skydes fyrværkeriet i gang frem til den 31. december. Hvert af de nordiske lande har fået tildelt hver deres fyrværkeridag, så Tivolis gæster kan se frem til en himmel over Tivoli oplyst i røde, hvide, gule og blå farver. Festivallen afsluttes med det helt store nytårsfestfyrværkeri den 31. december.

 

Åben Nytårsaften

Efter sidste års succes med et udvalg af åbne restauranter Nytårsaften, har Tivoli i år valgt at gå linen ud og holde åben for første gang nogensinde hele dagen den 31. december. Forlystelserne vil køre dagen igennem, ligesom boderne og alle restauranter er åbne for Tivolis gæster og de mange turister, der er i byen på årets sidste dag.

 

Tal om Jul i Tivoli 2013:

Guirlander: 2800 meter

Gran: 7000 kg

Juletræer: Over 900 stk.

Hyacinter: 6600 stk.

Lyng på tage: 9600 stk.

Juleroser: 400 stk.

 

Yderligere information:

www.tivoli.dk


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>