- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Berlin: Byer i byen byder på særlige oplevelser:

Markederne i Kreuzberg og Neuköln: Markhalle IX og Tyrkiske Marked


Af Søren Clauding - juli 2013


Nogen kalder det tyrkiske marked i Kreuzberg for et lille stykke Istanbul i Berlin. Med egen erfaring fra Istanbul er sammenligningen nu ikke helt rigtig. Men den omstændighed, at det først og fremmest er den tyrkiske indvandrebefolkning, som står for markedet, hvilket giver sig udtryk i det mangfoldige udbud af fortrinsvis eksotiske fødevarer, drager naturligt nok tankerne i retning af Istanbul.

 

Men det tyrkiske marked er helt sit eget. Sproget er tysk med kraftig tyrkisk accent, og varemikset inkluderer også tysk biologisk brød og typiske tyske specialiteter. En mangeartet multikulturel blanding præsenteret på ægte basar-vis, som man gør det i orienten. Og priserne er på et niveau, som vi ikke engang tør drømme om i Danmark.

 

Markedet har åbent fredag og lørdag fra 11:00-18:30 og er en modvægt til den velfriserede bymidte og de mondæne forretningskvarterer. Markedet afholdes på Maybachufer i Kreuzberg/Neuköln.

 

 

 

Markthalle IX

Er man til den slags oplevelser bør man måske aftenen forinden kikke indenfor i Markthalle IX (Neun) på Eisenbahnstrasse 42-43 i Kreuzberg. Hver lørdag og et godt stykkeind i efteråret omdannes markedshallen til et kæmpemæssigt spisested under navnet Street Food Thursday. Det foregår indendøre og hallen summer af liv og fortovs-serveringer fra over 20 eksperimenterende kokke af talrige nationaliteter. Man kan spise alt fra traditionel tysk mad til orientalske retter, hvis navn vi ikke engang kan udtale. Det hele til priser på et ganske attraktivt niveau. Og i dagene efter er der ugemarked fast fredag og lørdag.

 

Vi har besøgte begge markeder og de er omtalt i sidste del af dette indslag i Rejseradioen:

 

Berlin: Byerne i byen

 

Link til det tyrkiske marked >>>

 

Link til Markthalle Neun, Streetfood Thursday >>>

 

Markthalle IX.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>