- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sightseeing i Berlin:

Trabi Safari forener historien med den moderne storby


af Søren Clauding - juli 2013


Der er intet galt i at tage på sightseeing i Berlin på den traditionelle måde, på byvandring med tour-guiden i hånden eller gående foran med et skilt i luften. Men der findes andre måder at opleve den moderne storby med den dystre fortid på. For selvom dele af fortiden var dyster, forstod mennesker også dengang at leve, at skabe liv indenfor de muligheder man havde. Import af biler fra Vesten, var en umulighed i det gamle Østtyskland, så i stedet udviklede man Trabant.

 

Genbrugsmaterialer

Fabriksfaciliteterne var heller ikke at prale af, men ved hjælp af fiskelim og papmache kunne man bygge en bil. En populær beskrivelse, men faktisk er karrosseriet på en Trabant skabt af et blanding af bomuldsrester fra sovjetisk tøjproduktion og phenolharpiks, døbt Duroplast (minder lidt om bakelit), og dermed var Trabant i virkeligheden verdens første bil, bygget af genbrugsmaterialer, vel at mærke materialer, som ikke kan ruste.

 

Det har man glæde af i dag, fordi derved har det været muligt at bevare en lille vognpark af Trabanter, eller Trabi'er, som de kaldes i folkemunde. Og dem har geniale mennesker fundet på at bruge til at skabe anderledes sightseeing oplevelser.

 

Man er selv bag rattet

Man kører ganske enkelt på byrundtur i Berlin bag rattet af en Trabi, efter en turguide, som via radioanlægget instruerer og beretter om seværdighederne - i øvrigt på en både underholdende og informativ måde. Og bagefter er man hverken træt i benene eller har slidt skosålerne op...

 

Og hvis man synes, at man gerne vil have lidt flere hestekræfter under motorhjelmen end de 26, den lille 600 ccm totakter i Trabi'en byder på, kan man også deltage i en Mustang Safari - naturligvis i den tidligere amerikanske zone i Berlin.

 

 

 

 

Hér foregår det

I praksis henvender man sig på adressen, Zimmerstrasse 97, 10117 Berlin Mitte (lige på hjørnet af Williamsstrasse, hvor man også kan se en del af den bevarede Berlin-mur - iøvrigt ganske tæt ved Checkpoint Charlie). Lige ved siden af Die Welt-ballon'en , som er en anden måde hvorpå man kan opleve Berlin, såden set lidt fra oven.

 

Vi har været på Trabi Safari - det kan du høre i Rejseradioen:

 

Transport i Berlin og sightseeing på en anden måde

 

Og man kan også læse mere om hvor og hvordan, man kan deltage i Trabi Safari på arrangørernes egen webside >>>

 

Efter køreturen får man naturligvis et bevis for, at man nu er i stand til at køre en Trabi: Sit helt eget, men ikke udpræget personlige Trabi-kørekort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>