- for mennesker på farten

Lyt til Rejseradioen her på siden og på danske radiostationer


Forsiden   Aktiviteter    Biler    Overnatning    Rejsemål    Transport    Rejseprogrammet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sightseeing i Berlin:

Segway sightseeing er både miljørigtige og underholdende


af Søren Clauding - juli 2013


Vil man slide mindst muligt på skosålerne - og reducere belastningen af benene - og er man i besiddelse af mindst kørekort til knallert, er Segway sightseeing løsningen. En Segway er et elektrisk drevet tohjulet køretøj, som man holder balancen på ved hjælp af et sindrigt elektronisk styringssystem.

 

Segways er kendte, man har dem i mange storbyer, og de er ideelle til både at have en sjov oplevelse og samtidig få set lidt mere lidt hurtigere end ellers. Samtidig med at man bliver mindre træt.

 

Flere udbydere

I Berlin er der flere udbydere. Vi kan anbefale City Segway Tours, som har butik i soklen til det berømte Fernsehturm lige ved Alexanderplatz.

 

Der udbyder flere guidere ture af forskellig varighed, typisk 4 timer fra midt på formiddagen og to timer fra midt på eftermiddagen. Man kan vælge at blive guided på flere forskellige sprog, men dansk indgår ikke i sprogpaletten...

 

Nemt at køre

Forud for køreturen får man grundig instruktion og mulighed for at prøve at køre Segway, inden man begiver sig ud i bybilledet. På nogle mennesker kan det virke svært, men er man vant til at køre på cykel - eller står på ski - er det helt ubesværet at stille sig op på det lille køretøj. Når man skal fremad, læner man sig fremad, og når man skal dreje, læner man sig til den side, man skal dreje til. Opbremsning foregår ved at skyde numsen bagud...

 

Hastigheden regulerer man selv og affjedringen klares ubesværet af de forholdvis bløde dæksider. Derved er det i praksis mere komfortabelt end f.eks. at køre på cykel.

 

Hos City Segway Tours kan man iøvrigt også leje både cykler og el-cykler. Vi foreslår at man medbringer egen cykelhjelm - men ellers  låner man en hos arrangørerne.

 

 

Vi tog en Segway tur i Berlin og fortæller om det i Rejseradioen - sidst i dette indslag:

 

Transport i Berlin og sightseeing på en anden måde

 

Link til City Segway Tours i Berlin >>>


     

Kulturene og historien mødes: Sightseeing på en anderledes måde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseradioen.dk redigeres og udgives af Søren Clauding

© Rejseradioen: Søren Clauding - Clauding Communication. Kontakt >>>